Loading…
bylarm 2014 has ended
Thursday, February 27 • 14:00 - 15:00
«Best practices» for økt kjønnsbalanse i musikklivet

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Speaker: Arbeidsgruppen «Balansekunst» (conducted in Norwegian)
Musikkbransjen domineres av menn: Kun 20% av Gramart sine medlemmer er kvinner. Kvinner får færre spillejobber, spilles mindre på radio og nomineres sjeldnere til priser. Kun tre kvinner er blitt Årets Spellemann siden 1983. Musikkanmeldere er stort sett menn, bookingsjefer og kunstneriske ledere er oftest menn og på det klassiske feltet er det er menn som komponerer, dirigerer og er solister.
Balansekunst er et nettverk av musikkorganisasjoner som arbeider for å få fortgang i arbeidet med å jevne ut kjønnsforskjellene. Vi syns tida er inne for å slutte å diskutere hvorvidt mannsdominansen er et problem, og heller dele kunnskap og erfaring om hvordan vi kan komme et skritt videre: altså diskutere praktisk likestillingsarbeid.
Hvordan kommer vi et skritt videre?
Sett fra artistens side; Erik Kydland, ENO, intervjuer Ingrid Olava.
Sett fra journalistens side; Malin Kulseth, Natt og Dag & Kompetanseformidlingen, intervjuer Kristin Winsents i P13.
Slik kom de et skritt videre!
Hvem kan vi lære av? Sett fra organisasjonenes side; Rikskonsertene, Ultimafestivalen og Loud Camp deler sine beste tips i praktisk likestillingsarbeid.
Kaffe, sjokolade og topp stemning serveres på kjøpet!
Musikkbransjen har de siste årene jevnlig og med høy temperatur, diskutert kjønns(u)balansen i musikklivet. Formålet med mini-seminaret er å dele «best practices, at musikkorganisasjoner viser frem gode eksempler på tiltak, som andre kan kopiere og lære av. Målet er å få både artister og journalister i tale og komme et skritt videre.
Arrangør:
Arbeidsgruppa Balansekunst jobber for økt kjønnsbalanse i musikklivet, og består nå av; MFO, Gramart, Ny Musikk, AKKS, Norsk jazzforum, MØST, Kompetanseformidlingen, Musikkutstyrsordningen, Norges Musikkhøyskole og Rikskonsertene. Vi tror at en bedre kjønnsbalanse i musikken først og fremst vil føre til et rikere musikkliv – altså mer kvalitet totalt sett. Vi tror på endringer i musikkfeltet ved hjelp av praktisk likestillingsarbeid, konkrete tiltak, kartlegging, rekruttering, mentorordninger, bevisstgjøring, kursing og forenkling av regelverk.

http://bylarm.no/eng/seminars

Thursday February 27, 2014 14:00 - 15:00
Forum

Attendees (0)