Loading…
bylarm 2014 has ended
Friday, February 28 • 13:00 - 13:45
Eksportskolen på bylarm: Utenlandsturné og skatt

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Speaker: Tonje E. Peersen, manager for Enslaved i Peersen Production AS og Henning Tomren, advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers
Tonje betaler sin skatt med glede; men da helst til rett land og helst ikke dobbelt opp. Hun har med seg Ekspertgjest Henning Tomren, saksansvarlig advokat hos Advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers AS. Han kommer fra tidligere Vassdal & Eriksen og kjenner musikk- og skattebransjen meget godt.
Dette er ikke en innføring i skatteunndragelse. Dette er et kurs for glade skattebetalere, som ønsker å sikre seg mot dobbeltbeskatning.
Scenario : Du opptrer i utlandet mot honorar. Hvor mye skatt trekkes på forhånd i de ulike landene? Finnes det tilfeller der man kan unngå slike trekk, sånn at man heller skatter direkte til gode, gamle Norge? Når forhåndstrekk er uunngåelig; hvilken dokumentasjon er påkrevd for å unngå dobbeltbeskatning? Hvordan søker man om å slippe «withholding tax», hvordan får man bekreftet skattekreditt hos norske myndigheter etter å ha skattet i utlandet – og hvor komplisert og tidkrevende er disse prosessene?
Kurset er et utdrag fra et større program som Tonje E. Peersen utarbeider i samarbeid med Gramart.
Eksportskolen er et kursopplegg i 10 moduler som har til hensikt å bygge sterkere aktører innen musikknæringen i hver enkelt regionen og nasjonalt. Med dette samarbeidet vil vi ivareta kompetanseflyt over hele landet og Eksportskolen skal gi aktørene den nødvendige erfaringen og kunnskapen man trenger for å skape en bærekraftig internasjonal karriere.
Presentert av Music Norway og de regionale kompetansesentrene for musikk (Brak, STAR, SØRF, Tempo, ØKS og KOFOR)

http://bylarm.no/eng/seminars

Friday February 28, 2014 13:00 - 13:45
Auditoriet

Attendees (0)