Loading…
bylarm 2014 has ended
Back To Schedule
Friday, February 28 • 16:30 - 17:45
Kor e alle helter hen?- fremtidens norske headlinere (Presentert av Norsk Rockforbund)

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Speaker: Paneldebatt, ordstyrer: Torbjørn Heitmann Valum, Norsk Rockforbund. (Conducted in Norwegian)
Siden starten av 2000-tallet har det blitt skapt kun en håndfull fullverdige norske headlinere. Hvorfor har det ikke kommet til flere? Hvordan er det mulig i en næring som er mer vital enn noen gang? Og hvorfor er dette viktig?
Headlinere bidrar til store ringvirkninger i musikkbransjen; enten det er for festivaler, klubbarrangører, promobyråer, plateselskaper, agenter, lyd/lys-teknikere, musikkjournalister, radiokanaler eller managements. Headlinere skaper rett og slett arbeidsplasser.
I det siste tiåret har antall festivaler i Norge eksplodert, og ser vi til våre naboland er det i livemarkedet musikkøkonomien ligger. Det er ingen grunn til å tro at det er annerledes her hjemme. Festivalene har blitt en viktig inntektskilde for artistene i en tid hvor tradisjonelt platesalg er ubetydelig og marginalisert. Men til tross for en enorm nasjonal festivalboom har selv ikke festivalene klart å skape nye headlinere. Og det har virkelig ikke stått på egeninnsatsen.
Så hva skal til? Trenger bransjen en realitetsorientering? Et kollektivt fokus? Hvem blir festivalsommeren 2014s Karpe Diem og Kaizers Orchestra?
Panel: Lasse Pettersen (Buktafestivalen, Tromsø), Bård Flikke (Pstereofestivalen, Trondheim), Terje Pedersen (Warner Music), Christine Dancke (Nrk P3), Ottar Schanke Eikum (Mentometer) og Pelle Neraasen (manager).

http://bylarm.no/eng/seminars

Friday February 28, 2014 16:30 - 17:45
Sal A

Attendees (0)